Nevoia naște inovația

Parcă mi-e și teamă să îi spun inovație. Parcă e un cuvânt prea mare și prea greu acesta pentru ce am făcut. Cert e că e creat de mână (obiectul de care vorbim) și că nu am mai văzut așa ceva până acum.

Dar, ar trebui să fiu mai concretă. Care e nevoia și ce „inovație” a născut ea?

Nevoia e… e dată de lipsa unui spațiu și a unui timp dedicat pentru studiu. Aș putea să găsesc un spațiu, dar desele noastre călătorii ar face necesară o continuă căutare a spațiului pentru studiu. Și mi-e greu să găsesc mereu un nou spațiu care să mă reprezinte și care să fie un cadru potrivit pentru timpul meu personal cu Dumnezeu. Mă preocupă de ceva vreme rezolvarea problemei acesteia. Pentru că văd cât de mult a avut de suferit relația mea cu Creatorul și Mântuitorul meu ca urmare a relativei instabilități din ultimele luni. Analizând situația, am constatat că există doar două soluții posibile: fie reducem drastic timpul petrecut în călătorie, fie creez un spațiu de studiu portabil. Prima alternativă am considerat-o nerealistă la ora actuală; iar a doua m-a intrigat și mi-a stârnit imaginația.

Am început să fac schițe și să mă evaluez ce îmi este absolut necesar timpului meu devoțional, sau cât de multe elemente aș putea introduce într-un spațiu restrâns, portabil, de tipul unei genți.

Imaginea care s-a creat în mintea mea a fost aceea a unei genți care se desface pe 3 din cele 4 părți ale ei. Inițial gândisem fermoar pe toate laturile, în afara uneia (ca o copertă de Biblie supradimensionată). Apoi mi-am dat seama că fermoarul m-ar incomoda la scris sau la scris în jurnalul de studiu, motiv pentru care am renunțat la fermoar pe una din laturi, fapt care a făcut necesară apariția capacului (pentru a preveni căderea obiectelor conținute în gentuța/spațiu de studiu).

Am schițat ceea ce voiam înăuntru, apoi am pornit în căutarea materialelor necesare, într-un oraș nou. Ceea ce am achiziționat s-a potrivit providențial cu ceea ce aveam deja pentru a forma exact ce aveam nevoie. Toate ingredientele esențiale devoțiunii sunt accesibile. În câteva secunde fermoarul se desface și pot să am spațiul meu de studiu, oriunde aș fi.

Uite-așa, nevoia și-a găsit împlinirea. Sunt plină de mulțumire pentru gentuță, pentru culorile ei liniștitoare și pentru că Domnul mi-a dat ideea aceasta!

Reclame